Utskrift av høyeste kvalitet

Skrive ut fineart bilder hos oss eller skrive ut skikkelig gode bilder selv?

Fotografiske utskrifter vs. kunsttrykk


Enten du er amatør eller profesjonell, vet du hvor viktig det er å kunne skrive ut kunsten din. Fra å vise frem kunsten din i hjemmet eller bedriften din, til å selge den på utstillinger og museer, er fordelene med tilpasset kunsttrykk virkelig endeløse.
Når du bestemmer deg for å skrive ut kunstverkene dine, vil du imidlertid sannsynligvis støte på forskjellige alternativer hos et trykkeri, som spenner fra fotografiske utskrifter til kunsttrykk. Å velge riktig type utskrift vil tillate deg å bringe ut det beste i stykket ditt - samtidig som du hjelper deg med å holde deg innenfor budsjettet.

Hva er fotografiske utskrifter?

bilde11.jpg

Begrepet "fotografiske utskrifter" refererer vanligvis til kromogene sølvhalidutskrifter. Den kromogene trykkprosessen, som ble introdusert av Kodak på begynnelsen av 1940-tallet, innebærer en reaksjon mellom to kjemikalier. Denne reaksjonen er det som produserer fargedyene som sees i det ferdige fotografiske bildet.
Utskriftene, som også kalles c-utskrifter, har vanligvis en mer glanset finish enn kunsttrykk. Sammen med de estetiske egenskapene til en glanset finish, hjelper denne effekten også utskriften fra å bli riper lett. Med kromogene materialer som fotografisk eller filmisk papir og trykkprosessen, forbedrer denne metoden mørke nyanser for en mettet ferdig effekt.
Fordi denne utskriftsmetoden bruker papir av lavere kvalitet sammenlignet med kunsttrykk, er fotografiske utskrifter vanligvis mindre kostbare enn andre alternativer. Den brukes ofte når du trenger å skrive ut i store mengder og ikke er så opptatt av å ha en topp kvalitetsfinish.

Hva er kunsttrykk?

Termen "kunsttrykk" refererer til arkivpigment giclee-utskrifter. Giclee er en fransk term som betyr "å spraye", og henviser til hvordan en blekkskriver fungerer og hvordan giclee-utskrifter vanligvis produseres. Disse storformatblekkskriverne bruker små sprøyteenheter som kan matche farger og påføre blekk presist, noe som gir kunstnere en høykvalitetsutskrift av deres originale kunstverk
I motsetning til en c-type utskrift, bruker giclee-utskrifter pigmentbasert blekk av høy kvalitet og syrefritt kunstpapir. Disse utskriftene, som noen ganger også refereres til som pigmentutskrifter, er laget uten lysfølsomhet eller kjemi. I stedet brukes en høyoppløselig storformatprinter for å sikre overlegen kvalitet.
Kombinasjonen av materialer og trykkemetode skaper utskrifter som er falmebestandige og langvarige. Bildet vil ikke gulne, sprekke eller slites ut. Som et resultat er denne utskriftsmetoden populær blant museer og gallerier som ønsker å bevare utskrifter i tiår. Arkivpigmentutskrift kan bruke glanset, luster og metallisk fotopapir som oppnår utseendet og følelsen av tradisjonelle C-utskrifter, men tilbyr også et mye bredere utvalg av materialer å skrive ut på, inkludert matte papirer, akvarell papirer, lerret og mer.

3148950030061 Arches BFK pure white.jpeg

Hvilken utskriftsmetode bør jeg velge?

Når du skal velge mellom en fotografisk utskrift eller en kunstutskrift, er det viktig å huske på at hovedforskjellen mellom de to metodene er sammensetningen av papiret, hvordan bildet er laget og levetiden til utskriftene. Disse faktorene vil påvirke alt fra utseendet til holdbarheten til kunsten din.
Still deg selv noen spørsmål når du vurderer alternativene dine:
Hvor lenge ønsker du at utskriften skal vare?
Hva er formålet med utskriften? Hvor skal den vises?
Hvilken type ferdig utseende foretrekker du - blank eller matt?

Hva er budsjettet ditt?

Totalt sett vil du finne at kunstutskrifter tilbyr flere fordeler som ikke finnes med fotografiske utskrifter. Interessant nok var det ikke så lenge siden giclee-utskrifter ble ansett som "mindreverdige" i forhold til tradisjonelle fotografiske utskrifter av både gallerier og samlinger. I dag er imidlertid ikke dette lenger tilfelle. Faktisk erkjenner museer og gallerier i dag verdien og fordelene med pigmentutskrifter, for eksempel:
Uovertruffen detaljrikdom, dybde og farge.
Større allsidighet for materialer og substrater.
Evne til å fremheve og oppleve mer intense farger og kontraster i bildene dine.
Reduksjon av uønsket gjenskinn og skinn etter at kunstverket er trykt.
I tillegg til å være et superbt og langvarig valg for museer, vil du også finne at kunstutskrifter tilbyr utallige fordeler for amatør-fotografer som vil huske og vise frem arbeidet sitt i årene som kommer.
Foto-Jørgen er din kilde for digitale utskrifter av kunst
Hos Foto-Jørgen har vi lang erfaring innen digital utskrift og kunstindustrien. Vi kan hjelpe deg med å velge de beste kunstpapirene for å gi liv til visjonen din. Vi gjør arkivutskrifter, som kan skrives ut på en rekke materialer, inkludert fotografisk materiale som glanset, luster og stilpapir. Vi tilbyr også en rekke størrelser, slik at du kan tilpasse utskriften din ytterligere.

Uansett hvilken utskriftsmetode du velger, vil vårt team av eksperter samarbeide med deg fra start til slutt for å sikre at alle dine behov blir møtt.Ta turen innom oss i dag og se prøver på forskjellige typer utskrifter og få råd om valg av papir.
Når du velger å printe selv, har vi også noen tips og råd på veien.

Trykking av digitale kunsttrykk og foto krever like mye forsiktighet i håndteringen som original kunst. Vi anbefaler at du håndterer papiret eller lerretet med største forsiktighet, enten det er trykt på eller ikke. Vennligst følg disse instruksjonene:
Ikke berør overflaten på papiret eller lerretet med bare hender, bruk alltid hansker. Den absorberende overflaten kan ta opp fettflekker som kan vises etter trykking. Trykket vil bli ødelagt uten mulighet til å slette eller viske ut flekkene.
Unngå overdreven mekanisk belastning på papiret.
Pass på å skrive ut på den belagte siden av papiret. Når du åpner papir-boksen, vil den belagte siden av papiret vende oppover, som er merket på beskyttelsesposen (se 'print ansikt opp').
Papirlasting bør skje som beskrevet i skriverens håndbok. Alle Canson® Infinity-produkter er kompatible med DFAP storskala skrivere. For skrivebordsskrivere, vennligst sjekk tykkelse og stivhet toleranser fra brukerveiledningen. Vi anbefaler på det sterkeste at du følger instruksjonene fra skriverens manual eller kjører en foreløpig laste- og kjørbarhetstest.

2020000728_Rel Calibrite ColorChecker Display3.jpeg

For skriverinnstillinger, last ned adekvat ICC-profil for skriveren og basen (se 'ICC-profil' fra Canson-nettsiden). Skriverdriverjusteringen er koblet til denne profilen og bør installeres nøye.
Ikke lagre, ramme inn eller utstille trykkene før blekket er helt tørt. Tidsrommet varierer fra noen få timer for papir til 24 timer for lerret.

Oppbevaringsråd:

sollys, ekstrem temperatur eller/og fuktighetsnivå kan redusere lysbestandigheten til trykkene dine
oppbevar alltid papirene eller lerretene i original emballasje (PE-pose eller boks) for å beskytte den mottakelige overflaten
ikke lagre maling, lakk eller løsemidler nær trykkene
bruk kun spesielt utformede, syrefrie og arkivfaste belegg eller lim for alle rammesøknader
Håndtering av trykkene:
vi anbefaler sterkt bruk av bomullshansker
ikke gni overflaten med et annet ark, da den mottakelige overflaten kan skades av abrasjon (spesielt for matt belegg)
Montering i rammer må gjøres med godkjent syrefritt materiale.