Undervanns Foto-uke

Undervanns Foto-uke

Foto-Jørgen inviterer til GRATISinspirerende og lærerike foredrag og workshop med «hands on» testing av utstyr sammen med to av Norges beste undervannsfotografer

Vi vil ha gode tilbud hele uken på undervannshus, våtlinser, blitzer og lykter. 

Har du dykkerlappen eller driver med fridykking og ønsker å forevige noen av minnene du opplever under havoverflaten? Ta turen innom oss denne uken (4.-9. februar) og se på alle de gode tilbudene.

 

 

Foredrag med Bjørnar Nygård

Torsdag 7. februar kl 17.00-19.00

Sted: Foto-Jørgen Strandgaten 21

Bjørnar_nygård_2_liten.jpg

Kommer norges beste undervannsfotograf Bjørnar Nygård og forteller om sin reise som undervannsfotograf. Bjørnar har de to siste årene vunnet NM i undervannsfotografering.

 «Jeg startet med dykking i 2004 og fikk fort lyst dele mine opplevelser undervann med venner og famile, så jeg skaffet meg fort ett undervannshus til kompaktkameraet mitt, som på den tiden var Canon PowerShot S50.
Første tok jeg bilder av det meste jeg så, men etterhvert så fikk jeg lyst til å gå litt nærmere og prøve å få litt mer interessante bilder. Etter noen år så fant jeg fort ut at jeg ikke klarte å ta de bildene jeg hadde lyst til og gikk over til speilrefleks, og endte opp med ett kamera fra Canon EOS 350D og ett hus fra Ikelite.
Det har blitt noen ut skiftninger etter dette og jeg bruker i dag Nikon D4 i ett undervannshus fra Nauticam»

I 2010 deltok jeg i min første store konkurranse, NM i Undervannsfoto som ble arrangert i Ålesund, først og fremst for å se hvordan dette var og ikke minst for å treffe likesinnede, jeg endte på en 13 plass dette året. På de 9 årene jeg har deltatt i NM har jeg vært på palle plass 6 ganger og fått med meg 2 bronse medaljer, 2 sølv medaljer og de 2 siste årene har jeg blitt kåret til Norges mester og vunnet kongepokalen, noe som har gjort at jeg har blitt tatt ut til å representere Norge i VM i undervannsfoto på Tenerife i år.

Påmelding: butikk@fotojorgen.no

 

Foredrag med Gry Henriksen

Fredag 8. februar kl 17.00-19.00

Sted:Foto-Jørgen Strandgaten 21

Høst på Hitra_liten_sign.jpg

Får vi Gry Henriksen på besøk som forteller om hva som er hennes store lidenskap innen undervannsfotografering. Gry kom på 4. plass i NM i undervannsfotografering i 2018, og er visepresident i Norges Dykkeforbund.

«Jeg har dykket siden 2001, jeg begynte å ta bilder for å vise ikke-dykkende venner hvordan det var under vann. De første årene brukte jeg et kompaktkamera med 35mm film. Etter kort tid gikk jeg over til et digitalt kompaktkamera. Det gikk flere år før jeg gikk over til speilrefleks. Og i 2016 gikk jeg over til speilløst, en Olympus OMD Em-1.

I dag dykker jeg nesten alltid med kamera, enten det er i Norge eller i utlandet. Jeg reiser gjerne til varme strøk for å dykke og ta bilder, og har vært i Egypt, Mexico, Florida, Thailand og Bali på dykkefototurer. Men mangfoldet og naturen i Norge er fortsatt noe av det flotteste jeg ser og tar bilder av.

Jeg har vært med i NM-finalen i undervannsfoto de siste fem årene. I 2017 vant jeg kvalifiseringsrunden, fikk en tredjeplass i temaklassen, vidvinkel med dykker og endte til slutt på en 6.plass. I 2018 endte jeg på 4.plass totalt med en 2.plass i temaklassen makro.

Bildene jeg tar er mest for egen del, og for å kunne vise de som ikke dykker hvor flott og fargerikt det er under vann. Jeg har egen hjemmeside hvor jeg legger ut noen av bildene mine, ellers publiserer jeg bilder på sosiale medier som Instragram og Facebook.»

Påmelding: butikk@fotojorgen.no

 

Workshop i undervannsfotografering

Lørdag 9. februar kl 11.00-14.00

Sted: Kaien på Biskophavn

Cenotedykking i Mexico_liten_sign_1.jpg

Har vi workshop i sjøen med kamera, våtlinser, lys og blitz.

Gry og Bjørnar blir med oss også denne dagen, så her er det gode muligheter for å få tips og hjelp fra to av Norges beste undervannsfotografer.

Vi tar med noe undervanns fotoutstyr som kan prøves. Har du eget undervannskamera må du gjerne ta med dette.

 

NB! Du må være sertifisert dykker eller fridykker og ha med eget dykkerutstyr for å være med på undervannsfotograferingen.

Påmelding: butikk@fotojorgen.no

 

 

 

Fotokonkurranse med flotte premier fra CEWE!

Delta i vår undervanns fotokonkurranse og vinn flotte premier fra CEWE.

Har du tatt noen flotte bilder under vann?

Eller kanskje du tar noen fine bilder på workshopen vår.

Send inn bildene til bilder@fotojorgen.no og merk eposten med Fotokonkurranse.

Husk navn og telefonnummer.

Max 3 bilder pr person.

NB! Vi forbeholder oss retten til å bruke bilder som sendes inn til fotokonkuransen til egen reklame i butikken på våre nettsider, facbook og instagtram.


NB.: Frist for innsending av bidrag til konkurransen er søndag 17. februar

 

 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×